Право на отговор

Преди няколко дни получих още едно писмо по повод поставянето на хостинг доставчик в списъка на не препоръчваните от мен доставчици. Този път писмото беше от icn.bg. Прилагам пълният текст на писмото което получих:

Здравейте г-н Димитров,
Извозвам възможността за право на отговор към статия която Вие сте публикували в началото ма месец Май : http://blog.pvalley.info/?p=264

Разбирам напълно Вашите предпочитания и критерии, с които сте оценявали, но ви моля да бъдете напълно безпристрастен и коректен при отразяването на данните.
Неявно отразени данни при сравнението на Хостинг плановете:
1. Използвали сте план който не е най-ниския възможен като сте го съпоставили с най-ниските планове на други наши конкуренти. Би трянвало да използвате следния план:
План Ултима: 3.60 лв./м
8GB пространство
100GB месечен трафик
4 хоствани сайта
Неограничен бр. поддомейни
Неограничен бр. пощенски кутии
Неограничен бр. бази данни
Неограничен бр. фтп акаунти
Възможност за избор на сървър – България/Германия

2. Грешно подадена информация за наличния брой под домейни в избрания от вас хостинг план.

Забелязвам и други, по-малки неточности, както за нашата компания, така и за други хостинг доставчици, които могат да повлияят на вземането на решение.

Също така не разбирам критерия Ви за качеството на услугата въз основа на това какъв е дизайна на самата страница. Все пак не се оценява дизайна, а качество на предлаганата хостинг услуга, uptime, време за реакция на поддръжката, 24/7 поддръжка, брой услуги, допълнителни VAS услуги и др. Разбира се, вие сте в правото да залагате ваши собствени критерии за оценяване, но за радост или съжаление те по никакъв начин не отговарят на качеството на дадена услуга.

Давам прост пример:
Представете си една много дизайнерска прахосмукачка, която няма торбичка за събиране на смет или е с 500W мощност (което е недостатъчна всмукателна мощ)
Успоредно с това имате една невзрачна прахосмукачка, с мощност от 2500W и всичко необходимо да почистите дома си.
Ако се водим от критериите за дизайн ще трябва да изберем нещо на практика ненужно, защото дизайнът в този случай не е критерии за оценяване на този продукт.

Ако имате допълнителни въпроси, моля не се колебайте да се свържете с мен на този e-mail адрес.

Поздрави,
Юлиян Бориславов
Отдел Продажби и Маркетинг

www.icn.bg
Social: http://www.facebook.com/ICN.BG

Контакт:
mobile: 0888 738338, ext. 7
тел.: 02/491 8877, ext. 7
e-mail: j.borislavov@icn.bg

Извинявам се на фирмата за допуснатите неточности, но ето какво се вижда и до ден днешен, когато се избере опцията „Хостинг“ на техният сайт:

Снимка на Хостинг секцията на icn.bg

Снимка на Хостинг секцията на icn.bg

Планът за който се говори в писмото също се намира на сайта, но е малко по труден за откриване и е достъпен за сравнение през различен линк на сайта. Освен това не е налично сравнение между него и нормалните планове.

This entry was posted in Разни and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.