Интернет факти

Има един сайт http://www.speedtest.net, на който можете да тествате скоростта на вашата Интернет връзка. Ето и моите резултати:

Това е резултатът от едно от измерванията които направих докато пишех тази статия:
Резултати от теста

А това резултатът от най-доброто представяне на моята връзка:
Най-добрите резултати

А на http://www.pingtest.net можете да разберете качеството на Интернет връзката си. Подробно обяснение на резултатите са намира на http://www.pingtest.net/learn.php.

Резултатите от теста, който направих по време на тази статия са следните:
Резултати от теста

А най-доброто представяне е това:
Най-добрите резултати

Интересен сайт е и http://www.netindex.com/, на който има индекс на световният Интернет, чрез който можете да сравните къде се намирате вие спрямо останалата част от света.

Лесно ще забележите, че България сред водещите страни в света, що се отнася до скорост на Интернет връзката (14та при сваляне и 11та при качване), цената (1ва или 10та в зависимост от начина на изчисление) и индекса на обещаното (8ма – този индекс отразява разликата между обещаната от доставчика и реалната скорост на Интернет връзката). Изоставяме само по индекса на качеството (60ти).
Информацията на този сайт се генерира автоматично въз основата на данни от показаните по-горе два сайта и период от 30 дни преди момента на посещение.

Сега е ваш ред, чувствайте се свободни да споделите вашите резултати.

This entry was posted in Мрежата and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Интернет факти